KASTAMONU / MERKEZ - Şehit Uğur Yıldız İlkokulu

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuza başlayacak olan 1.sınıfların şubeleri 01.09.2023 Cuma günü okul bahçemizde yapılan kura ile belirlendi.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erdi. Öğrencilerimiz 4.ders saatinde sınıflarında velilerimizin de katılımı ile öğretmenlerinden  karne ve belgelerini aldılar, sevinci ve hüznü yaşadılar. Okul bahçesinde yapılan kapanış töreninde Okul Müdürümüz bir konuşma yaparak herkese sağlıklı bir tatil diledi. Kitap okumanın önemine değinerek öğrencileri tatilde bol bol kitap okumaya davet etti. Velilere tatil için önerilerde bulundu. Bayrak töreni ile program sona erdi.

Öğrenci ve öğretmenlerimize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyoruz.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Sibel ÖZDEMİR'in tayin olması nedeniyle veda yemeği düzenlendi. Okul müdürümüz Satılmış TEKECİ, öğretmenimize okulumuza verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti ve plaket takdim etti. Sibel öğretmenimize bundan sonraki görev yerinde başarılar dileriz.

Haz

2/F sınıfı öğrenci ve velileri, dönemi  piknik ile noktaladı.Sınıf öğretmeni Gökçen Demir Köktürk öğrencilere piknik için ulaşımı sağlayan şoförler cemiyeti başkanına ve organizasyonu yapan velilere teşekkür etti.Tüm paydaşlara sağlıklı, mutlu bir tatil diledi.

Haz

2/F sınıfı velileri sınıf öğretmenleri Gökçen Demir Köktürk rehberliğinde dönem sonu toplantısı, yaz kursları ve yapılacak etkinlikler için biraya geldiler.Öğrencilerin zihin ve beden  gelişimleri için yapılması gerekenlerle ilgili kararlar aldılar.Katılım sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Haz

2022-2023 Eğitim öğretim yılını 3/D sınıfı muhteşem bir sınıf etkinliği ile tamamladı.Sınıf öğretmenl Müyesser Kabakulak katılan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Haz

Okulumuz 2.Sınıf öğrencileri tarafından "Çevre Günü" kapsamında okul bahçemizde etkinlikler yapıldı.Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz 3/C sınıfı öğrencilerinin yıl içerisinde yaptıkları sınıf içi etkinlikler; kilim dokuma, kendi oyuncağını kendin yap, kardan adam, anneler günü magnet çerçeve ve maske boyama sergi ile öğrencilerimize sunuldu.Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencilerinden Kadir İlbeyi, Galip Eren Yıldırım, Ahmet Poyraz Çetin ve Ali Demir Gürses okullar arası satranç turnuvasına katılarak 24 okul arasından 8.olmuştur. Okul müdürümüz Satılmış TEKECİ, okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi tebrik ederek, onları ödüllendirdi.

May

Okulumuz 2/B, 2/C, 2/E sınıfları hafta sonu pikniğinde gönüllerince eğlendiler, yılın yorgunluğunu attılar.

May

Okulumuz 2/F sınıfında velilere yönelik uygulanan "Beraber okuyoruz yıldızlara bilgi tohumları saçıyoruz "adlı kitap okuma projemizin yıl sonu belge taktimi yapıldı.Belgeler İl Milli Eğitim şube müdürümüz Halil İbrahim Kara , okul müdürümüz Satılmış Tekeci  ve proje koordinatörü Gökçen Demir Köktürk tarafından dağıtıldı.

Kitap okuma projemizin seneye tüm velilerimizi kapsayacak şekilde devam edeceğini söyleyen Gökçen Demir Köktürk, katılım sağlayan tüm velilerine ve desteklerini esirgemeyen okul idaremize teşekkür etti.

May

Okulumuza ismini veren, 26 Mayıs 2016 tarihinde Mardin İli Nusaybin ilçe merkezinde gerçekleştirilen operasyonda terör örgütleri mensuplarınca yapılan el yapımı patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu şehit olan Uğur Yıldız'ı şehadetinin yıldönümünde andık. Anma programına şehidin eşi Perihan Hanım ve emniyet mensupları katıldı. Anma programında Şehit Uğur Yıldız'ın öz geçmişi, şiirler ve tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Anma program sonunda öğrencilerimize meyve suyu ve simit ikram edildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 Eylül 2018 tarihinde alınan kararla Okulumuza İsmi verilmiştir.

Bizler Şehit Uğur Yıldız İlkokulu öğrencileri olarak, şehidimizin ismini gururla taşıyıp, ismini en başarılı şekilde temsil edeceğiz.

Ruhu Şad, Mekanı Cennet Olsun.

May

Okulumuzda açılan Akıl Zeka Oyunları Çocuk Kulübü sona erdi. Bir yıl boyunca 40 çeşit akıl zeka oyunu öğrenen öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem öğrendiler. Öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

May

104 yıl önce ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı egemenlik meşalesi bugün kuvvetle yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.